четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Печено пиле в Крок-пот



Продукти:

1 пиле (около 1,3 кг при мен)
2 с.л. мед
6 с.л. соев сос
2 с.л. олио
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. горчица
1 ч.л. черен пипер
1 скилидка чесън - счукана
сол
40-50 г краве масло

по желание можете да добавите едно малко парченце настърган джинджифил

Всички продукти от меда до солта се смесват в купа и се разбъркват много хубаво.
Пилето се почиства, ако има от какво, измива се и се подсушава. Под кожата му се разпределят парченца краве масло. Много хубаво се намазва с приготвената смес отвън и отвътре и се поставя в Крок-пота. Ако е останала от сместа, хубаво намажете пилето отгоре с нея. Налива се 1/2 ч.ч. вода и се готви в уреда за бавно готвене на първа степен за 6 часа.
За да придобие препечена хрупкава коричка моето пиле, след като го изпекох в Крок-пота, загрях фурната на 180 градуса и допекох за още 20 минути в нея.

Това е. Лесно, мързеливо и много вкусно. Напоследък накой готви вместо мен, докато съм на работа :) Много удобно и много вкусно!

2 коментара:

  1. Леле, какво е запеченко! Който си има Крок-пот ще си спести време!
    Хубава вечер, Ил!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей,ей, ей, да предупреждаваш да сме се нахранили обилно, ей!:)))) Ама разкошно е станало! Честита баба Марта, Или!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...