петък, 8 август 2008 г.

Милинки





Продукти за тестото:


около 1 кг. брашно
2 пакетчета суха мая
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
2 с. л. олио
400 мл топла вода
200 мл топло мляко
200 г сирене (натрошено)



За заливката:


200 мл олио
3-4 с.л. брашно
около 300 г сирене (може и повече, според вкуса)



Към топлото мляко добавяте маята, захарта и 7-8 с.л. брашно. Оставяте 10 минути да се образува шапка. Правите кладенче в брашното и изсипвате маята, водата, олиото и сиренето и солта. Омесвате меко тесто. Оставяте да втаса. От тестото се правят малки топчета, колкото яйце и се нареждат едно до друго в намаслена тава. Отново се оставят да втасат.През това време се приготвя заливката.В сгорещеното олио се добавя брашното, като се внимава да не прегори. Сваля се от огъня и се прибавя натрошеното сирене.С тази смес се заливат топчетата. Пекат се до порозовяване.


Да Ви е сладко!

5 коментара:

  1. Тази вечер направих от твоите милинки и станаха чудесни! Върнаха ме много години назад, спомените за нощни банички след дискотека и училищните лафки. Благодаря за рецептата! Определено ще я правя много пъти!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Nana!
    Много се радвам, че ви допадат милинките :)
    И ние много ги харесваме, приготвени точно по този начин.

    ОтговорИзтриване
  3. Днес ги направих и станаха страхотни :)

    ОтговорИзтриване
  4. Дани, благодаря, че си се спряла на моята рецепта!
    И аз много, много ги обичам :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти, станаха чудесни, точно каквито ги помня от едно време!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...